Succesvolle herstart Survivalrun Loil

LOIL – Zo’n 140 vrijwilligers, bijna driehonderd deelnemers, die gezamenlijk een parcours aflegden van 5,5 kilometer met 28 hindernissen. Deze hindernissen werden in drie weken tijd opgebouwd met onder andere 2200 meter touw, vijftien netten, twee apennetten, 35 palen en tien bijlen. Mooie aantallen, die bij de Westernboerderij Survivalrun 2012 horen. Zondag 1 juli beleefde de survivalrun in Loil dan ook een succesvolle herstart.

Vooral de jeugd liet zich van haar sportieve kant zien. Het deelnemersveld bestond voor ongeveer 75 procent uit kinderen, voor wie er naast de zware hindernissen ook een eenvoudigere variant was opgebouwd. ‘Wat een discriminatie’, riep een vader lachend, terwijl hij zich met drie kinderen een weg over het parcours baande. ‘Elke balk die de kinderen slechts aan hoefden te tikken, daar moest ik overheen.’

Op het terrein van de struisvogelboerderij aan de Oude Maatsestraat in het buurtschap Greffelkamp lieten de vier zich vanuit het hordenbos aan een touw van de abseiltoren zakken. Vervolgens ging het via een bult zand naar het paintballen, een nieuw onderdeel bij de survivalrun. Al tijgerend onder een net door vervolgden zij daarna hun weg terug richting Loil. Onderweg moest er onder andere zo’n honderd meter sloot, gevuld met ongeveer een halve meter water, worden overwonnen. Via tal van touwen, autobanden, een duiker, touwladder en indianenbrug kwamen de survivallaars uiteindelijk aan bij het watergat van de familie Baakman aan de Doesburgseweg in Loil.

Een inmiddels vaste locatie op het parcours van de survivalrun. Hier waren liefst zes hindernissen opgebouwd. Na een combinatie van netten te hebben overwonnen, zwaaiden de deelnemers via een touw het water in. Daarna wachtten ze nog het togglen, kanovaren en de apenhang. ‘We zijn heel blij met deze locatie’, liet initiatiefnemer Peter Rutjes weten. ‘Gebruik makend van het water, de bomen en struiken kun je hier nog natuurlijke hindernissen bouwen. In de weilanden moeten we veel meer met eigen materialen doen. Al is het mooi dat zoveel boeren hun land beschikbaar hebben gesteld. En nu iedereen heeft gezien wat survivallen is, hoop ik dat volgend jaar iedereen wil meewerken. Er wordt echt niets kapot gelopen en we maken ook geen rotzooi.’

Het laatste deel van de route werd vervolgens afgelegd over de Groenestraat en Paltsweg, door de weilanden naar de Sommenweg, waar de survivallaars op de parkeerplaats nog een laatste beproeving te wachten stond. Na de containerklim te hebben overwonnen, moest er worden gehakt of gezaagd. De run eindigde op het kerkplein met een plons in het koude water, waar het laatste restje modder werd afgespoeld voor de warme douche in De Zomp werd opgezocht.

De organisatie wil iedereen bedanken die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan het welslagen van deze “Westernboerderij Survivalrun”.

Voor de foto’s en de uitslagen kijk ook op onze site www.survivalloil.nl

About Author

Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.